Doğal Gazın Tüketiminde Rekor Artış

DOĞALGAZ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.05.2019 - 19:54, Güncelleme: 25.05.2019 - 19:54 3443+ kez okundu.
 

Doğal Gazın Tüketiminde Rekor Artış

GAZBİR Başkanı Arslan, kuraklık nedeniyle elektrik üretiminde doğal gazın payında rekor artış olabileceğini açıkladı.

Türkiye Doğal Gaz Dağıtıcıları Birliği (GAZBİR) Derneği Başkanı Yaşar Arslan, Türkiye'nin doğal gaz tüketimindeki artış ve bunun sebeplerine ilişkin açıklamlarda bulundu. Arslan, yılın sekiz ayındaki doğal gaz tüketiminin geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 17 arttığına belirtip, "Aynı dönemde ısınma amaçlı tüketimde yüzde 27 artış olurken, elektrik üretim amaçlı doğalgaz tüketiminde de artış görülüyor. 2017'nin yağışlar anlamında kurak bir yıl olması sebebiyle doğalgazla elektrik üreten santrallerin tüketimleri de yüksek seyrediyor" ifadelerinde bulundu. Arslan açıklamalarını şu şekilde tamamladı; "Türkiye genelinde şu an 13 milyonun üzerinde doğalgaz abonemiz var. Bunun da tüketim artışında etkili olduğunu söylememiz gerekiyor. Bu veriler ışığında, yıl sonunda doğalgazda tüm zamanların rekor tüketiminin gerçekleşeceği görülüyor. 2017 sonunda yaklaşık 53 milyar metreküp civarında doğalgaz tüketimi gerçekleşeceğini düşünüyorum. Ayrıca artan talebe paralel olarak ithalat miktarının ise 54 milyar metreküp seviyelerinde gerçekleşeceği görülüyor"    
GAZBİR Başkanı Arslan, kuraklık nedeniyle elektrik üretiminde doğal gazın payında rekor artış olabileceğini açıkladı.

Türkiye Doğal Gaz Dağıtıcıları Birliği (GAZBİR) Derneği Başkanı Yaşar Arslan, Türkiye'nin doğal gaz tüketimindeki artış ve bunun sebeplerine ilişkin açıklamlarda bulundu.

Arslan, yılın sekiz ayındaki doğal gaz tüketiminin geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 17 arttığına belirtip, "Aynı dönemde ısınma amaçlı tüketimde yüzde 27 artış olurken, elektrik üretim amaçlı doğalgaz tüketiminde de artış görülüyor. 2017'nin yağışlar anlamında kurak bir yıl olması sebebiyle doğalgazla elektrik üreten santrallerin tüketimleri de yüksek seyrediyor" ifadelerinde bulundu.

Arslan açıklamalarını şu şekilde tamamladı; "Türkiye genelinde şu an 13 milyonun üzerinde doğalgaz abonemiz var. Bunun da tüketim artışında etkili olduğunu söylememiz gerekiyor. Bu veriler ışığında, yıl sonunda doğalgazda tüm zamanların rekor tüketiminin gerçekleşeceği görülüyor. 2017 sonunda yaklaşık 53 milyar metreküp civarında doğalgaz tüketimi gerçekleşeceğini düşünüyorum. Ayrıca artan talebe paralel olarak ithalat miktarının ise 54 milyar metreküp seviyelerinde gerçekleşeceği görülüyor"

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.