CNG İthalatına İlişkin Uygulama Yöntemi Taslağı Görüşe Açıldı

GÜNCEL DUYURULAR (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 26.07.2019 - 11:32, Güncelleme: 26.07.2019 - 11:37 6229+ kez okundu.
 

CNG İthalatına İlişkin Uygulama Yöntemi Taslağı Görüşe Açıldı

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu(EPDK), “Sıkıştırılmış Doğal Gaz (CNG) İthalatına İlişkin Usul ve Esaslar Taslağı”nı görüşe açtı.

Sıkıştırılmış doğal gaz(CNG) ithalatına ilişkin uygulama yöntemi düzenleniyor. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu(EPDK), “Sıkıştırılmış Doğal Gaz (CNG) İthalatına İlişkin Usul ve Esaslar Taslağı”nı görüşe açtı. Taslak, 15 Ağustos 2019 günü mesai saati bitimine kadar kamuoyunun  görüş ve değerlendirmelerine açık tutulacak.   Taslağa göre, serbest dolaşıma giriş rejimi çerçevesinde, CNG  ithalatı faaliyetinde bulunacak tüzel kişilerin ithalat (Spot) lisansı  almaları zorunludur. İthalat (Spot) lisansı sahibi olunmaksızın CNG  ithalatı yapılamayacak. İthal edilen CNG'nin ülkemizde taşınması ve teslim faaliyetleri CNG (iletim ve dağıtım) lisansı sahibi tüzel kişiler tarafından  gerçekleştirilecek. CNG ithalatını gerçekleştiren tüzel kişiler, ithalata konu ilgili  ve diğer mevzuat hükümlerine uygun olan basınçlı kaplar vasıtasıyla  tedarik edilen CNG'nin, son kullanıcı ve diğer lisans sahiplerine arz  ve teslim edilmesinden sorumlu olacaklar. İthalat (Spot) lisansı sahibi, lisansı kapsamında ithal edeceği CNG'yi  CNG iletim ve dağıtım, OtoCNG ve doğal gaz dağıtım lisansı  sahibi tüzel kişiler ile tüm tüketicilere satışı faaliyetinde  bulunabilecekler.   
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu(EPDK), “Sıkıştırılmış Doğal Gaz (CNG) İthalatına İlişkin Usul ve Esaslar Taslağı”nı görüşe açtı.

Sıkıştırılmış doğal gaz(CNG) ithalatına ilişkin uygulama yöntemi düzenleniyor. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu(EPDK), “Sıkıştırılmış Doğal Gaz (CNG) İthalatına İlişkin Usul ve Esaslar Taslağı”nı görüşe açtı. Taslak, 15 Ağustos 2019 günü mesai saati bitimine kadar kamuoyunun  görüş ve değerlendirmelerine açık tutulacak.

 

Taslağa göre, serbest dolaşıma giriş rejimi çerçevesinde, CNG  ithalatı faaliyetinde bulunacak tüzel kişilerin ithalat (Spot) lisansı  almaları zorunludur. İthalat (Spot) lisansı sahibi olunmaksızın CNG  ithalatı yapılamayacak. İthal edilen CNG'nin ülkemizde taşınması ve teslim faaliyetleri CNG (iletim ve dağıtım) lisansı sahibi tüzel kişiler tarafından  gerçekleştirilecek. CNG ithalatını gerçekleştiren tüzel kişiler, ithalata konu ilgili  ve diğer mevzuat hükümlerine uygun olan basınçlı kaplar vasıtasıyla  tedarik edilen CNG'nin, son kullanıcı ve diğer lisans sahiplerine arz  ve teslim edilmesinden sorumlu olacaklar. İthalat (Spot) lisansı sahibi, lisansı kapsamında ithal edeceği CNG'yi  CNG iletim ve dağıtım, OtoCNG ve doğal gaz dağıtım lisansı  sahibi tüzel kişiler ile tüm tüketicilere satışı faaliyetinde  bulunabilecekler. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.