BNP Paribas'tan Fosil Yakıtların Finansmanına Dair Önemli Adım

DÜNYADAN (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.05.2019 - 20:02, Güncelleme: 25.05.2019 - 20:02 2198+ kez okundu.
 

BNP Paribas'tan Fosil Yakıtların Finansmanına Dair Önemli Adım

Fransa'ya bağlı küresel bankacılık kurumu BNP Paribas, kaya petrolü ve kaya gazı olan şirketlere finansman sağlamayı durdurduğunu açıkladı.

İklim zirvesinin (COP23) ilk haftasında Paris merkezli küresel bankacılıkkurumu olan BNP Paribas, kaya petrolü (şeyl petrolü) ve kaya gazı (şeyl gazı) olan şirketlerle çalışmayı durduracağı açıklamasında bulundu.  BNP Paribas'ın bu kararı ise  bugüne kadar bir uluslararası bankalar tarafından fosil yakıtlarla ilişki kesme yolunda atılan en önemli adımlardan biri olarak değerlendiriliyor. Banka ayrıca, Kuzey Kutbu bölgesinde petrol ya gaz sondajı ya da üretimini finanse etmeyeceğini de duyurdu. Bir yatırım danışma şirketi olan Ravel & Co.’nun Başkanı Charles-Eduard van Rossum ise konuya ilişkin, iklim risklerini açıklama zorunluluğunun şirketleri bu konuda reaksiyon vermeye teşvik ettiğini ve “Birçok, hatta belki de tüm Fransız şirketleri yatırımcıların iklimle ilgili konulara giderek daha fazla odaklanmasını da hesaba katan stratejiler uygulamaya çalıştı. Yatırımcılar, karbon ayak izi yüksek olarak algılanan şirketlere yatırım yapmaya hassasiyetle yaklaşacaktır” ifadelerde bulundu.  BNP, 2020’ye kadarn enerji depolama ve enerji verimliliği konularında faaliyet gösteren startup’lara 100 milyon euro yatırım yapmayı hedefliyor.
Fransa'ya bağlı küresel bankacılık kurumu BNP Paribas, kaya petrolü ve kaya gazı olan şirketlere finansman sağlamayı durdurduğunu açıkladı.

İklim zirvesinin (COP23) ilk haftasında Paris merkezli küresel bankacılıkkurumu olan BNP Paribas, kaya petrolü (şeyl petrolü) ve kaya gazı (şeyl gazı) olan şirketlerle çalışmayı durduracağı açıklamasında bulundu. 
BNP Paribas'ın bu kararı ise  bugüne kadar bir uluslararası bankalar tarafından fosil yakıtlarla ilişki kesme yolunda atılan en önemli adımlardan biri olarak değerlendiriliyor.
Banka ayrıca, Kuzey Kutbu bölgesinde petrol ya gaz sondajı ya da üretimini finanse etmeyeceğini de duyurdu.

Bir yatırım danışma şirketi olan Ravel & Co.’nun Başkanı Charles-Eduard van Rossum ise konuya ilişkin, iklim risklerini açıklama zorunluluğunun şirketleri bu konuda reaksiyon vermeye teşvik ettiğini ve “Birçok, hatta belki de tüm Fransız şirketleri yatırımcıların iklimle ilgili konulara giderek daha fazla odaklanmasını da hesaba katan stratejiler uygulamaya çalıştı. Yatırımcılar, karbon ayak izi yüksek olarak algılanan şirketlere yatırım yapmaya hassasiyetle yaklaşacaktır” ifadelerde bulundu. 

BNP, 2020’ye kadarn enerji depolama ve enerji verimliliği konularında faaliyet gösteren startup’lara 100 milyon euro yatırım yapmayı hedefliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.