Bakan Dönmez'den 15 Temmuz Şehidinin Adı Verilen Tabiat Müzesine Ziyaret

GÜNCEL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 10.07.2020 - 15:19, Güncelleme: 10.07.2020 - 15:19 2482+ kez okundu.
 

Bakan Dönmez'den 15 Temmuz Şehidinin Adı Verilen Tabiat Müzesine Ziyaret

MTA Şehit Cuma Dağ Tabiat Tarihi Müzesi'ni ziyaretinin ardından açıklamalarda bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, “Türkiye'nin enerjisi darbelere geçit vermedi, bundan sonra da vermeyecek inşallah." dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 15 Temmuz 2016'da gerçekleşen hain darbe girişimine Türk halkının kendini siper etmesiyle geçit verilmediğini belirterek, "Milli iradeye ve demokrasiye karşı böyle bir girişim olursa halkımız çekinmeden sokaklara, meydanlara inerek canı pahasına vatanını, milletini, özgürlüğünü savunacaktır, buna adım gibi eminim. Türkiye'nin enerjisi darbelere geçit vermedi, bundan sonra da vermeyecek inşallah." dedi.   Dönmez, MTA Şehit Cuma Dağ Tabiat Tarihi Müzesi'ni ziyaretinin ardından açıklamalarda bulundu.   Müzede teknik incelemelerde bulunan Dönmez, müzeyi yılda 400 bin civarında vatandaşın ücretsiz ziyaret ettiğini ifade ederek, salgın döneminde söz konusu müzenin internet üzerinden de ziyaret edilebildiğinin kaydetti.   Dönmez, 15 Temmuz'da milli iradeye ve demokrasiye karşı hain bir saldırı başlatıldığını anımsatarak, "O gün bu saldırı neticesinde bir MTA çalışanımız Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin önünde şehit edilmişti. Hem Cuma kardeşimizi hem de ülkenin dört bir tarafında hayatları pahasına mücadele veren şehit kardeşlerimizi rahmetle anıyorum. Gazilerimize şifalar diliyorum. O gün mücadele veren kahraman milletimizi bir kez daha anmak istiyorum. Allah hepsinden razı olsun. İnşallah bir daha bu günleri yaşamayız. Unutmayacağız, unutturmayacağız inşallah." diye konuştu.   Sadece Ankara'da değil, İstanbul başta olmak üzere birçok şehirde vatandaşların darbe girişimine karşı o gecede topun, tankın, merminin önüne kendi vücudunu siper ettiğini vurgulayan Dönmez, "Uyanık olmak zorundayız. Halkımız zaten gereken cevabı verdi. Milli iradeye ve demokrasiye karşı böyle bir girişim olursa halkımız çekinmeden sokaklara, meydanlara inerek canı pahasına vatanını, milletini, özgürlüğünü savunacaktır, buna adım gibi eminim. Türkiye'nin enerjisi darbelere geçit vermedi, bundan sonra da vermeyecek inşallah."diye konuştu.
MTA Şehit Cuma Dağ Tabiat Tarihi Müzesi'ni ziyaretinin ardından açıklamalarda bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, “Türkiye'nin enerjisi darbelere geçit vermedi, bundan sonra da vermeyecek inşallah." dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 15 Temmuz 2016'da gerçekleşen hain darbe girişimine Türk halkının kendini siper etmesiyle geçit verilmediğini belirterek, "Milli iradeye ve demokrasiye karşı böyle bir girişim olursa halkımız çekinmeden sokaklara, meydanlara inerek canı pahasına vatanını, milletini, özgürlüğünü savunacaktır, buna adım gibi eminim. Türkiye'nin enerjisi darbelere geçit vermedi, bundan sonra da vermeyecek inşallah." dedi.

 

Dönmez, MTA Şehit Cuma Dağ Tabiat Tarihi Müzesi'ni ziyaretinin ardından açıklamalarda bulundu.

 

Müzede teknik incelemelerde bulunan Dönmez, müzeyi yılda 400 bin civarında vatandaşın ücretsiz ziyaret ettiğini ifade ederek, salgın döneminde söz konusu müzenin internet üzerinden de ziyaret edilebildiğinin kaydetti.

 

Dönmez, 15 Temmuz'da milli iradeye ve demokrasiye karşı hain bir saldırı başlatıldığını anımsatarak, "O gün bu saldırı neticesinde bir MTA çalışanımız Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin önünde şehit edilmişti. Hem Cuma kardeşimizi hem de ülkenin dört bir tarafında hayatları pahasına mücadele veren şehit kardeşlerimizi rahmetle anıyorum. Gazilerimize şifalar diliyorum. O gün mücadele veren kahraman milletimizi bir kez daha anmak istiyorum. Allah hepsinden razı olsun. İnşallah bir daha bu günleri yaşamayız. Unutmayacağız, unutturmayacağız inşallah." diye konuştu.

 

Sadece Ankara'da değil, İstanbul başta olmak üzere birçok şehirde vatandaşların darbe girişimine karşı o gecede topun, tankın, merminin önüne kendi vücudunu siper ettiğini vurgulayan Dönmez, "Uyanık olmak zorundayız. Halkımız zaten gereken cevabı verdi. Milli iradeye ve demokrasiye karşı böyle bir girişim olursa halkımız çekinmeden sokaklara, meydanlara inerek canı pahasına vatanını, milletini, özgürlüğünü savunacaktır, buna adım gibi eminim. Türkiye'nin enerjisi darbelere geçit vermedi, bundan sonra da vermeyecek inşallah."diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.