Aydem Perakende Kadın Yönetici Oranı En Yüksek Şirketler Arasında Yer Aldı

ŞİRKET 08.03.2021 - 10:30, Güncelleme: 08.03.2021 - 17:36 2938+ kez okundu.
 

Aydem Perakende Kadın Yönetici Oranı En Yüksek Şirketler Arasında Yer Aldı

Aydem Perakende, Türkiye genelinde yapılan “İş’te Kadının Yükselişi Araştırması”nda , 1.000 kişiye kadar çalışanı olan şirketler kategorisinde yüzde 45.24 puanla 11. sırada yer aldı.

Ege Bölgesi’nin görevli elektrik tedarik şirketi Aydem Perakende, kadın yönetici istihdamında büyük bir başarıya imza attı. Inbusiness Dergisi’nin gerçekleştirdiği ‘’İş’te Kadının Yükselişi Araştırması’’nın sonuçlarına göre Aydem Perakende, orta kademede çalışan kadın yönetici oranı en yüksek şirketler arasında yer aldı. Derginin “100 Şirketin Üst Yönetim Kademesinde Kadının Yükselişi” listesinin 1.000 kişiye kadar çalışanı olan şirketler kategorisinde yüzde 45.24 puanla 11. sırada yer aldı. Aydem Perakende Genel Müdürü Çağdaş Demirağ, kadınların çalışma hayatına katılımını desteklediklerini ve yöneticilik düzeyinde sayılarını artırmaya da büyük önem verdiklerini vurguladı. Araştırmanın sonuçlarını değerlendiren Demirağ,“Bugün yüzde 65’e yakın kadın çalışan ve yüzde 46'ya yakın yönetici oranımızla, kadın istihdamına yaptığımız katkılardan dolayı gururluyuz. Orta kademe yöneticilerimizi üst kademeye; iş hayatına yeni başlayan, alanlarında uzman ekip arkadaşlarımızın orta kademe yöneticiliğe çıkması için mentorluk ve eğitim programları uyguluyoruz. Aydem Perakende olarak cinsiyet eşitliğinin ve kadın çalışan istihdamının bir politika olmanın ötesinde,  kurumsal  sorumluluk olduğu yaklaşımını benimsiyoruz. ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlarken, her alanda eşitliğin sağlandığı bir dünyada yaşam arzumuzun en kısa sürede gerçekleşmesini umut ediyoruz. Bu emelde üzerimize düşenleri yapmaya devam edeceğiz.’’dedi.
Aydem Perakende, Türkiye genelinde yapılan “İş’te Kadının Yükselişi Araştırması”nda , 1.000 kişiye kadar çalışanı olan şirketler kategorisinde yüzde 45.24 puanla 11. sırada yer aldı.

Ege Bölgesi’nin görevli elektrik tedarik şirketi Aydem Perakende, kadın yönetici istihdamında büyük bir başarıya imza attı. Inbusiness Dergisi’nin gerçekleştirdiği ‘’İş’te Kadının Yükselişi Araştırması’’nın sonuçlarına göre Aydem Perakende, orta kademede çalışan kadın yönetici oranı en yüksek şirketler arasında yer aldı. Derginin “100 Şirketin Üst Yönetim Kademesinde Kadının Yükselişi” listesinin 1.000 kişiye kadar çalışanı olan şirketler kategorisinde yüzde 45.24 puanla 11. sırada yer aldı.

Aydem Perakende Genel Müdürü Çağdaş Demirağ, kadınların çalışma hayatına katılımını desteklediklerini ve yöneticilik düzeyinde sayılarını artırmaya da büyük önem verdiklerini vurguladı. Araştırmanın sonuçlarını değerlendiren Demirağ,“Bugün yüzde 65’e yakın kadın çalışan ve yüzde 46'ya yakın yönetici oranımızla, kadın istihdamına yaptığımız katkılardan dolayı gururluyuz. Orta kademe yöneticilerimizi üst kademeye; iş hayatına yeni başlayan, alanlarında uzman ekip arkadaşlarımızın orta kademe yöneticiliğe çıkması için mentorluk ve eğitim programları uyguluyoruz. Aydem Perakende olarak cinsiyet eşitliğinin ve kadın çalışan istihdamının bir politika olmanın ötesinde,  kurumsal  sorumluluk olduğu yaklaşımını benimsiyoruz. ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlarken, her alanda eşitliğin sağlandığı bir dünyada yaşam arzumuzun en kısa sürede gerçekleşmesini umut ediyoruz. Bu emelde üzerimize düşenleri yapmaya devam edeceğiz.’’dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.