Akfen Enerji’nin Osmaniye’deki Sarıtepe Hibrit GES Projesi Enerji Üretimine Başladı Akfen Enerji’nin Osmaniye’deki Sarıtepe Hibrit GES Projesi Enerji Üretimine Başladı

Enerji sektörünün geleceği, kurumsal sürdürülebilirlik ve karbon piyasaları, Mandarin Oriental Bosphorus Otel’de ve çevrimiçi platformlarda ele alındı.

‘SKDM ve Türkiye’, ‘Yeşil Finansmana Nasıl Ulaşılır?’, ‘Karbon Piyasaları ve Enerji Sektörü’ ve ‘Kurumsal Sürdürülebilirlik Raporlamaları’ başlıkları altında düzenlenen panellerde, alanında uzman isimler, SKDM’nin Türkiye’deki etkileri ve gelecekteki fırsatları hakkında bilgi verdiler.

“Zirve, İş Birliklerinin Artmasına Katkı Sunacak”

Açılış konuşmasında EDİDER Genel Sekreteri Gökberk Bilgin, Türkiye’nin kendine özgü enerji altyapısının dijital teknolojilerin gelişimine katkı sağladığını belirtti. Bilgin, “2024 yılı EDİDER için oldukça verimli bir yıl oluyor. Özellikle bu yıl toplayıcılık, depolama hizmetleri ve tüketici hizmetleri gibi alanlarda önemli geri bildirimlerde bulunduk. Bugünkü zirvemiz, enerji sektöründe yeşil dönüşümün hızlanmasına, karbon ayak izimizi azaltma yolunda kritik adımlar atılmasına ve Türkiye’nin sürdürülebilir enerji geleceğini şekillendirmede iş birliklerinin artırılmasına büyük katkı sunacak.” dedi.

“Attığımız Adımlar, Gelecek Nesilleri Şekillendirecek”

Zirvenin açılış konuşmalarından birini yapan ATP Yönetim Kurulu Üyesi Tuncer Köklü, BM İklim Değişikliği Çerçevesi ve Dünya Ekonomik Forumu raporlarına değinerek iklim değişikliğinin aciliyetine dikkat çekti. Köklü, “ATP olarak, iklim kriziyle ilgili sorunları büyük bir ciddiyetle ele alıyoruz. Yenilenebilir enerji yatırımlarımız ve karbon ayak izi yönetimi projelerimiz, enerji verimliliği odaklı inovasyonlarımız sürdürülebilir geleceğe attığımız adımlar arasında yer alıyor. Unutmamak gerekir ki hep birlikte daha güçlü ve yeşil bir gelecek inşa etmek için attığımız adımlar, sadece bugünü değil, gelecek nesilleri de şekillendirecek.” dedi.

SKDM ve Türkiye Oturumu

ATP GreenX Yöneticisi Tuğba Tanıl, moderatörlüğünü üstlendiği “Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması ve Türkiye” başlıklı panelde SKDM’nin Türkiye’deki sektörel etkilerine dair önemli bilgiler paylaştı. Tanıl, “Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması (SKDM), Türkiye’nin AB ile ticaret ilişkilerini yeniden şekillendirirken, sanayimizi büyük bir dönüşüm sürecine zorluyor. Bu süreçte uyum zorluklarını aşarken, SKDM’nin sunduğu fırsatları en verimli şekilde değerlendirmeliyiz. Kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları birlikte hareket ederek, gelecekte çok daha rekabetçi ve yenilikçi bir konuma gelebiliriz. Türkiye olarak bu yeni düzenlemeye hızla adapte olmalı ve karbon nötr hedeflerimize ulaşmak için yenilikçi çözümler geliştirmeye odaklanmalıyız.” ifadelerini kullandı.

Muhabir: Gazete Enerji