AB, Polonya'nın Rüzgar Santrallerine Vereceği Desteği Onayladı

DÜNYADAN 20.05.2021 - 15:45, Güncelleme: 20.05.2021 - 15:45 5612+ kez okundu.
 

AB, Polonya'nın Rüzgar Santrallerine Vereceği Desteği Onayladı

Avrupa Birliği (AB), Polonya'nın rüzgar enerjisinden elektrik üretimine yönelik sağlayacağı 22,5 milyar euroluk kamu desteğini onayladı.

AB Komisyonu, Polonya hükümetinin deniz üstü (offshore) rüzgar santralleri ile elektrik üretimini destekleme planının, AB kamu destek kurallarıyla uyumlu bulunduğunu açıkladı. Açıklamada, rüzgar gibi yenilenebilir enerji yatırımlarına 2030 yılına kadar toplam 22,5 milyar avroluk destek verilmesinin haksız rekabete neden olmayacağı ve bunun Polonya’nın yenilenebilir enerji hedeflerini yakalamasına katkı sağlayacağı ifade edildi. Program kapsamında Polonya’da rüzgar enerji santrallerinin kurulumuna mali destek sağlanması ve üretilecek elektrikte fiyatların referans değer altına inmesi durumunda farkın kamu tarafından karşılanması öngörülüyor. AB üyesi ülkelerin kamu desteklemelerini ne şekilde sağlayacaklarını belirleme yetkisi AB Komisyonu’nun görev alanına giriyor. AB ülkeleri, kamu desteklemelerini sadece rekabete zarar vermeyecek şekilde ve kamu yararına uygun durumlarda kullanabiliyor.  
Avrupa Birliği (AB), Polonya'nın rüzgar enerjisinden elektrik üretimine yönelik sağlayacağı 22,5 milyar euroluk kamu desteğini onayladı.

AB Komisyonu, Polonya hükümetinin deniz üstü (offshore) rüzgar santralleri ile elektrik üretimini destekleme planının, AB kamu destek kurallarıyla uyumlu bulunduğunu açıkladı.

Açıklamada, rüzgar gibi yenilenebilir enerji yatırımlarına 2030 yılına kadar toplam 22,5 milyar avroluk destek verilmesinin haksız rekabete neden olmayacağı ve bunun Polonya’nın yenilenebilir enerji hedeflerini yakalamasına katkı sağlayacağı ifade edildi.

Program kapsamında Polonya’da rüzgar enerji santrallerinin kurulumuna mali destek sağlanması ve üretilecek elektrikte fiyatların referans değer altına inmesi durumunda farkın kamu tarafından karşılanması öngörülüyor. AB üyesi ülkelerin kamu desteklemelerini ne şekilde sağlayacaklarını belirleme yetkisi AB Komisyonu’nun görev alanına giriyor. AB ülkeleri, kamu desteklemelerini sadece rekabete zarar vermeyecek şekilde ve kamu yararına uygun durumlarda kullanabiliyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.